SD Sporti > Program > Športna šola > Sporti šolar

Sporti šolar

SPORTI ŠOLAR je vadba namenjena otrokom, ki že obiskujejo neko specializirano obliko vadbe (nogomet, rokomet, atletika,…) in jim služi kot dopolnilna vadba, kot tudi otrokom, ki se še niso ali se ne morejo odločiti za določeno športno panogo. Namenjena je otrokom od 6. do 9. leta starosti (1.- 3. razred).

Je smiselno nadaljevanje Sporti gibalčka (vadba za predšolske otroke), ki nam zagotavlja raznolikost in širino programa. Usmerjeni smo v razvoj osnovne motorike in skladnega telesnega razvoja. Poleg tega, pa želimo ponuditi raznolikost in pestrost ponudbe s povezovanji z drugimi športnimi društvi. PUSTIMO OTROKOM, DA SE IGRAJO je moto našega Sporti šolarja, ki nam zagotavlja, da skozi igro in na otroku zabaven način razvijemo osnovne gibalne prvine , ustvarjalnost in koncentracijo, ki jih potrebujejo za vsakdanje življenje.

Ljudje, ki delujemo v športu prihajamo do spoznanja, da se otrok vse prevečkrat in predvsem prezgodaj, specializira za določen šport. Zgodnja specializacija, na dolgi rok, omejuje otrokov razvoj v določeni športni panogi. Na drugi strani pa lahko z raznolikostjo v gibanju, dolgoročno, povečujemo njegov maksimalni potencial (meja do koder lahko otrok napreduje se povečuje/dviguje).

Raznolikost in širino želimo ponuditi z našim SPORTI ŠOLARJEM. Vadba bo bazirala na dveh osnovnih športnih panogah:

  • Atletika
  • Gimnastika

Vse to bomo popestrili z različnimi igrami z žogo, plavanjem, judom, plezanjem, tenisom in še kaj se bo našlo

Kljub temu, da vadba v osnovi ni tekmovalnega značaja bodo tisti, ki bodo želeli lahko obiskali različna tekmovanja.

Vadba bo potekala v telovadnici OŠ dr. Mihajla Rostoharja, v primeru lepega vremena pa bomo koristili tudi zunanja igrišča pri OŠ Jurija Dalmatina. Treningi, ki jih bodo izvajala ostala društva bodo potekali v njihovih prostorih, ki so primernejši za tovrstno panogo.

Vadbo bodo vodili športni pedagogi in trenerji, usposobljeni za posamezna področja.

Termin in lokacija:

OŠ dr. Mihajla Rostoharja

  • Sreda, 17.00- 18.00 (VADBA SE TRENUTNO NE IZVAJA)
  • Petek, 16.15- 17.15 (VADBA SE TRENUTNO NE IZVAJA)

Cena:

  • Obiskovanje vadbe 1x tedensko, 15€/mesec
  • Obiskovanje vadbe 2x tedensko, 25€/mesec

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dnevih odprtih vrat v sredo, 4. 10. 2017, in petek, 6. 10. 2017. Ko bo vadba brezplačna.

V kolikor se želite prijaviti vas prosimo, da izpolnete spodnjo prijavnico.

 

 

 

Prijavnica