VODJA ŠD SPORTI

JANJA BUDNA LEBAN

Diplomirana profesorica športa. 10 let se je ukvarjala z atletiko in sicer s skokom v višino, kjer je bila večkratna državna prvakinja v vseh kategorijah, večletna članica slovenske reprezentance. Večji uspehi: 6.mesto na Evropskem pokalu prve lige v Turčiji(EAA) v članski konkurenci, nastop na IAAF Grand Prix Zagreb in še mnogi drugi. Osebni rekord 181cm kar je 10. rezultat v zgodovini Slovenije.

Z otroki dela že od leta 2004, pri čemer je prvi dve leti učila judo v Mali šoli juda v Ljubljani, dve leti pa je bila športni pedagog za predšolske otroke v Atletskem društvu Brigita Bukovec. Pet let je učila smučanje in vodila plavalne tečaje po raznih šolah. Delala je kot animator na rojstnodnevnih zabavah in učitelj plavanja v Vodnem mestu Atlantis. Organizirala je tečaje šole teka v nogometnih klubih (NK Bravo Publikum, NK Krško, NK Krka Novo mesto).

Od leta 2010 je zaposlena na Osnovni šoli Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, kjer poučuje dodatne ure športne vzgoje od prvega do devetega razreda. S športno šolo v Špornem društvu Sporti je pričela leta 2009, rojstnodnevne zabave pa organizira od leta 2012. Je organizator tečajev rolanja in učiteljica nordijskega rolkanja in rolanja.