NOGOMETNA VADBA ZA PREDŠOLSKE OTROKE

SPORTI NOGOBIKCI


KRŠKO:

Predšolsko obdobje je obdobje temeljnega gibalnega razvoja. Vse, kar otrok zamudi v zgodnjem otroštvu, kasneje ne more več nadoknaditi. Njegove aktivnosti v prvih letih življenja so podlaga za kasnejše športne dejavnosti, hkrati pa vplivajo tudi na njegov razvoj in na oblikovanje sposobnosti, lastnosti, zmožnosti in značilnosti.V največji meri lahko otroci motorične spretnosti razvijejo do 6. leta starosti. To je obdobje, v katerem so najbolj dojemljivi za sprejem raznovrstnih gibalnih informacij in njihovo združenje v gibalne strukture na višjem nivoju. Do začetka pubertete je ta razvoj še vedno dokaj strm, čeprav je nekoliko manjši vzpon kot do 6. leta.

Z naravnimi oblikami gibanja (hoja, tek, lazenje, plazenje…) razvijamo motorične sposobnosti. Vplivamo na celostni razvoj otroka. S pravilno vodeno vadbo vplivamo tudi na razvoj kinestetičnega občutka, spoznavanje lastnih telesnih zmogljivosti in razvoj pozitivnih osebnostnih značilnosti. Razvijamo vztrajnost, disciplino, sodelovanje, empatijo in vrstniško pomoč. Osredotočimo se na reševanje kompleksnih problemov (motoričnih, socialnih in miselnih). Znamo prenašati gibalne izkušnje in znanje na druga življenjska področja. Z vadbo krepimo imunsko sposobnost organizma, kar pomeni, da ohranjamo zdravje in zdrav način življenja saj s pomočjo igre in otroku prijetnih nalog razvijamo pozitiven odnos do športa in gibanja tudi v kasnejšem obdobju. 

Z gibanjem in igro stimuliramo možgane in spodbujamo povezave med sinapsami. S pravilno in usmerjeno vadbo razvijamo tako motorični kot tudi intelektualni razvoj otroka. Z zgodnjim stimuliranjem možganov spodbujamo k večji pozornosti, mišljenju in funkcionalnemu znanju. Število in hitrost ustvarjanja možganskih sinaps sta največja v zgodnjem obdobju otrokovega razvoja, zato pri vadbi poleg motoričnega razvoja, ki ga dosežemo z naravnimi oblikami gibanja (tek, kotaljenje, plazenje, ravnotežje…), razvijamo tudi intelektualni razvoj z vajami za prepoznavanje simbolov in znakov.


LOKACIJE:

OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško

Športno društvo Sporti v sodelovanju z NK Posavje Krško organizira vadbo v telovadnici za PREDŠOLSKE OTROKE. Temelj vadbe predstavlja  SPORTI GIBALČEK, kateremu bomo dodali osnovne nogometne veščine.

Pomemben poudarek je na strokovno vodeni vadbi, kjer otroci spoznavajo osnove gibanja skozi igro. Z izvajanjem gibalne pismenosti (naravne oblike gibanj), ki jim dodamo žogo, popeljemo otroke do vsestranskega razvoja in jim pomagamo pri kasnejši izbiri in specializaciji v šport.  Vadba je organizirana za otroke od 4. leta naprej (letnik rojstva 2017 in starejši) in je seveda primerna tako za deklice kot za dečke..

URNIK 2022/2023:

  • Ponedeljek, 18.00 – 19.00 (z vadbo pričnemo 19. 9. 2022)

V septembru bo vadnina polovična (10€).

Prvi obisk je BREZPLAČEN. Obvezna je predhodna prijava (prijavnica se nahaja spodaj).

CENA:

1 OBISK

12 €

MESEČNA VADNINA ZA OBISKOVANJE VADBE 1X TEDENSKO

20 €

MESEČNA VADNINA ZA OBISKOVANJE VADBE 2X TEDENSKO (Sporti Gibalček+ Sporti Nogobikci)

30 €

Prvi obisk je brezplačen.

Informacije na info@sd-sporti.si oz. na 040/335-439 (Klemen) in 040/762-559 (Janja)

Prijavo oddate tako, da izpolnite spodnjo prijavnico.

Pridruži se nam tudi ti. SE VIDIMO!


PRIJAVNICA: